tirsdag 19. april 2011

Landlig rustikt og ultramoderne

Lantligt rustikt och ultramodernt på samma gång. ­Kökets olivtonade inredning är specialbyggd för huset och harmonierar fint med det råa ­betonggolvet. ­Kaffemaskin, ugn och ­micro är ­integrerat i skåpen, och spishällen ­elegant ­nedfälld i bänkskivan av ­rostfritt stål.

 
Bar­stolarna kommer från Ikea.

Som ett skulpturalt statement tronar den öppna spisen som paret låtit mura upp. På ömse sidor finns bänkar i återvunnet trä. ­Trästubben är ett skogsfynd som ­Roelof låtit ­behandla och sedan satt hjul på. Voilà, ett ­originellt och dekorativt soffbord!

Arrangemang med karaktär. Coby ­tyckte det var svårt att hitta en lampa som matchade det rejäla matbordet, från holländska Zwaartafelen. I stället blev det fyra helt olika ­lampor – en personlig och kul lösning. Ett annat fint blickfång är samlingen av ljusstakar och ­silverfärgade föremål på ­bordet.

På ovanvåningen ryms arbetsrum, ­sovrum och – blott fyra trappsteg ned – ett rymligt bad- och duschrum, ogenerat planerat utan vägg emellan. Den öppna planlösningen och taket som är öppet till nock ger ett härligt ­spatiöst ­intryck.

Här gäller ­social samvaro även i badrummet! Bakom de dubbla handfaten finns en rymlig dusch – med plats för två såklart – med ­mörkbrunt kakel och ­glasfront. Enkelt, snyggt och ­funktionellt.

Foto: skøna hem