torsdag 17. mars 2011

skøna hem

Sovrummet med varmt lila toner. Överkast från Dis, kuddar, Day. Buddhahuvudet i sten har fraktats hem efter en resa till Indien. Golvspegeln i trä är arvegods.

Bokhyllor och växter ramar in och den stora mattan håller samman soffgruppen. Soffa från Dahl agenturer. Bokhylla Book av Titti Fabiani, från Ideal form team. På bokhyllan skulptur av Tim Orr och i nischen konstnären Fredrik Wretmans orange­lysande Goatrans. Till vänster Arne Jacobsens Svanen. Till höger Fladder­musen, klassikern från 1938 som blev en tonårshit på 50-talet.

Trappan är husets ursprungliga upp till vinden. Fotografi av Gustav Broms och inramad plansch från Moderna museet.

Lillebrors rum med reptilmönstrad matta i design av Viktoria Hamberger för Glowb. Vägglampa av Arne Jacobsen, hylla Pilaster av John Kandell, Källemo. Överkast från Society, kuddar från Svenskt tenn. Kartan visar på familjens stora reseintresse, både i arbetet och på fritiden. Vart ska mamma åka på nästa jobbresa?

I storebrors rum bildar förvaring, matta, loft, plansch och takfönster ett skarpt zicksackmönster. Skrivbord från Fritz Hansen, stol, Vitra, och matta i design av familjens vän Viktoria Hamberger, från Glowb. Hylla med skrivbord och plats för datorn, String. Den lilla safaribussen är från en resa till Senegal, bilen från Madagaskar. De största intressena är annars skidåkning, att måla, leka med lego och Star wars.

Familjen tycker om att laga mat och äta tillsammans. Köksinredning med bänkskiva i svart granit och spis från Ilve. Som stänkskydd en glasskiva som målats vit på baksidan, vilket ger en fin grön nyans, tillverkad av Huddinge snickeri. Runt bordet Charles och Ray Eames klassiska skalstolar. Matta från Tanners mattor.

Badrummet är klätt i mosaik och har dubbla handfat, från Grohe.

Klassiska punkaffischen med Sex Pistols matchar väggfärgen på toaletten. Handfat, Grohe, handdukar, Day.

Favoritbjässar, elefanter från världens alla hörn.
Foto: skøna hem

Fantastisk flott og spennende hjem på Østermalm i Stockholm.